Juniorin 3-vuotispäivä tuli ja meni tuoden äidin töihinpaluun ja Juniorin päiväkotielämän alkamisen mukanaan. Juniorille kirjoitettiin tarve 2 lapsen paikalle normaali päiväkotiin, mutta kuinka kävikään paikka tuli, mutta kahden paikkaa ei ollut mahdollista järjestää ainakaan heti. Juniori suhasi päivänsä normaalissa 20 lapsen ryhmässä yhtenä muista ilman yhteistä kieltä kehenkään hoitajaansa. Päivät sujuivat kuulemma hyvin, mitä nyt Juniorin itkuihin ei saatu selvyyttä ja mm aamupiirillä Juniorilta ei uskallettu kysyä mitään kuulumisia, koska hänen puheestaan ei saatu selvää. Juniori siis hypättiin yli keskusteluissa joka ikinen aamu. Pojan totisuuteen kiinnitettiin päiväkodissa myös huomiota, sillä poika ei osaa juurikaan hymyillä, mikä johtuu myös suunalueen hienomotoriikan ongelmista, myös huulien lipominen on Juniorille mahdotonta.

Puheterapeutti alkoi päiväkodin kommunikointiongelmat kuultuaan ajamaan paikkaa Juniorille kielelliseen pienryhmään johon oli paljon hakijoita, mutta vain kaksi vapautuvaa paikkaa syksyllä 2007. Äiti puolestaan askarteli Juniorille kuvakirjan tutuista henkilöistä, asioista ja paikoista, jotta hän voisi käyttää edes sitä apunaan päiväkodissa kertoessaan kuulumisia tai vastatessaan kysymyksiin. Juniori otti tämän kirjan ilolla vastaan ja sitä tutkittiin päivät pitkät läpeensä yhdessä puheterapiavihkon kanssa.

604434.jpg

Uutta päiväkotipaikkaa pienryhmässä punnittiin monelta kantilta ja osittain sitäkin varten jouduttiin pitämään Juniorista kuntoutuspalaveri, jossa oli mukana Puheterapeutti, Erityislastentarhan opettaja, Terveydenhoitaja, Nykyinen lastentarhanopettaja sekä vanhemmat. Kuntoutussuunnitelma toi mukanaan kielellisiä harjoituksia nykysieen päiväkotiin, painostusta muutaman viittoman opetteluun nykyisessä päiväkodissa yms. Siellä testattiin myös vanhempien motivaatio ajaa Juniorin asioita, motivaatiota opetella yhteistä kieltä Juniorin kanssa ja motivaatiota tehdä uhrauksia jostain asioista jotta  Juniorin hyvinvointi paranisi. Palaverilla oli mittaa reilu tunti.

603819.jpg