Mulla loppuu kohta energia tapella ja soitella ja huolehtia kaikista näistä asioista joita taas tarvii yrittää hoitaa...

Niin siis olen odotellut sitä Kelan vahvistusta sinne sopeutumisvalmennuskurssille pääsystä. Kela on aloittanut käsittelyn 8.10 ja edelleenkään ei sieltä ole tullut varmistusta meille kurssille pääsemiseen. Tänään sitten taas vapaapäiväni kuniaksi soittelin tällä kertaa Loimaan Kelaan ja kyselin valintojen etenemistä, sillä työnantajat ja sisarusten koulut tarvitsisivat jo varmat tiedot ko viikon vapaista/lomista.
Hupsista, kuinka kävikään. Ei meitä Kela hyväksy kurssille siis rahoittajana, mutta Kelasta sanottiin, että meidät on hyväksytty kurssille RAY:n rahoittamana. Käski ottaa yhteyttä jälleen Dysfasialiittoon, jossa jatketaan selvittelyjä, miten nyt edetään. Siellähän ei tietenkään mulle vastattu puhelimeen, joten sähköpostia peliin. Nyt odotellaan tietoa, miten tästä eteenpäin jatketaan ja lupaa hakea ylimääräinen loma koululaisille ja varmistus virkavapaudesta työnantajille. Kurssihan alkaa vajaan 4 viikon kuluttua, niin olisi oikeesti jo kiva tietää, että ollaanko menossa sinne vai ei, kun muutakin hoidettavaa olisi ennen sinne menoa.

Sitten soittelin paikalliseen Kelaan ja tiedustelin jälleen koretetun hoitotukihakemuksen perään. Ei ollut ollut vieläkään paperi käsittelyssa. Merkintänä oli, että kiire päätöksen tekemiseen olisi ja nyt laitto uuden merkinnän, että puheterapian takia tarvittaisiin päätös kiireesti. Tuo merkintä aiheuttaa sitten sen, että paperit menee Kelan lääkärin tarkistukseenkin, että onko oikeutta korotuksen saatuaan enää mihinkään puheterapiaan. V*ttu mitä pyrökratiaa. Kaksi puheterapeuttia odottelee varmaan tietoa, miten jatketaan ja kuka jatkaa terapian antamista ja koska. Onneksi terapia sentään jatkuu vielä normaalisti päiväkodissa, mutta miten sitten tuon päätöksen tekemisen jälkeen jatkuu, niin se onkin suuri kysymysmerkki. Yksityisille puheterapeuteille on kova ryysis, vapaita ei oikein olisi, kun hakijoita niihin on niin paljon. Yhden olen siis meille alustavasti varannut, mutta tämä papereiden pyörittely on ihan syvältä!