1083843.jpg

Tänään oli paikallisen dysfasiayhdistyksen perhepikkujoulut. Ihan mukavat ja lämminhenkiset. Oli jälleen mukava jutella uusien ihmisten kanssa heidän tilanteestaan ja omasta myös.

Tapasin ensimmäistä kertaa dysfaattisen lapsen äidin, jonka dysfaattinen lapsi on jo aikuinen eli 18-vuotias. Oli kiva kuulla, millain dysfaattinen aikuinen on sopeutunut yhteiskunnan kiemuroihin ja mitä tulevaisuuden mahdollisuuksia on koulutuksen kannalta yms. Se antoi toivoa omallekin lapselle ja oma huoli vanhemmilta tulevaisuutta silmäläpitäen väheni huomattavasti.

Joulupukkikin paikalla vieraili lapsille ja joillekin aikuisillekin. Ja lopuksi vielä yhdistys muisti kaikkia paikalla olleita lapsia pikkuisella - tai aika suurellakin paketilla. Meidän Junioria miellytti paketissa tietysti eniten karamellit, mutta seuraavaksi mieluisin paketin sisällöstä oli kynttilä. Kynttilä ohitti suosiossaan mm tarra-arkin, värikynät, pienen piirustusvihon, joulukuusenpallon ja -enkelin....

1083868.jpg

Tämä kynttilä sai jo heti oman tehtävän Juniorin päivissä. Se sai kunian olla Juniorin terapiakynttilä :-)

Juniorilla on käytössä terapiamuotona puheterapeutin suosittelemana kynttilän puhaltelu, jotta Juniorin suuta saataisiin menemään enemmän suppuun. Juniori tykkää siittä tehtävästä, vaikkakin hänelle se on erittäin raskasta suoriutua tehtävästä kunialla. Riemu on vallan sanoinkuvaamaton Juniorin kasvoilla ja eleissä kun kynttilä sammuu kovan ponnistelun tuloksena. Tässä kuvassa on juuri suoriuduttu tehtävästä mallikkaasti. Harjoituksia tehdään useita kertoja viikossa ja yhdellä kertaa Juniori jaksaa keskittyä tehtävässään 5-10 onnistuneeseen sammutukseen, sen jälkeen suunalue ja aivot tarvitsee jo lepohetkensä.