Vihdoin kerkisin askartelemaan taas lisää kommunikoinnin apuvälineitä.
Lisäsin kuvia Juniorin kuvakansioon, vielä vain olisi kuvia kasassa odottelemassa pääsyään kansioon kans, kun vain kerkiää niitä sinne laittamaan.

Kurssilla suositeltiin lisää kuvia avuksi päivän tilanteisiin, joten nyt on päästy alkuun siinäkin hommassa. Koti näyttää kohta enempi-vähempi kuvien täyttämältä sokkelolta.
Keittiöön sain tehtyä tämän
1124527.jpg

vessasta löytyy tämä kuva
1124529.jpg

Juniorin omaan huoneeseen puolestaan kaivettiin kaapeista vanha kalenteri, jonka rakentelin aikoinaan vanhemmille pojilleni, vaikka heillä mitään ongelmia ei olekaan ollut. Siihen aikaan olin vielä niin kiinni vammaisissa lapsissa ja nuorissa työni puolesta, että tuli sitten tehtyä apuvälineitä kotiinkin. Tuo on vain suuri pahvi johon on vedetty ruudukko kynällä ja päällystetty kontaktimuovilla. Kun se on päällystetty kontaktimuovilla, niin siitä tulee ikäänkuin tarrapinta. Kun siihen kiinnittää päiviä ja kuvia vaikka kaksipuoleisella teipillä tai vaikka tavallisellakin, niin ne kiinnittyvät siihen tarramaisesti ja irtoavat vielä siististi. Tästä syystä olen päällystänyt myös kaikki muut kuvat mitä kalenterissa olen käyttänyt, jotta niitä voisi käyttää uudestaan ja uudestaan.
1124537.jpg

Viikonpäivien kohdalla on normaaleiden ma-ti-ke... lisäksi päiväkodissa ja kotona Juniorin kanssa käytettävien päivien kuvalliset merkit. Mato-maanantai, tiikeri-tiistai, kettu-keskiviikko, tohtori-torstai, perhonen-perjantai, lammas-lauantai, suu-sunnuntai.
Kalenteriin merkataan etukäteen mitä tullaan koskakin tekemään ja kuvat voi jättää numeroiden alle tai siirtää numeroiden päälle aina kun se päivä on eletty, niin niihin voidaan palata myös jälkikäteen puheissa helpommin näyttämällä kuvaa.

Käytössä Juniorilla on myös päiväkirja, jota en täällä ole esitellytkään aikaisemmin. Siinä kirjassa on aina poikkeavien päivien kohdalta jotain pientä juttua ja kuvia tapahtumasta. Kirjaa olen tehnyt ilman Junioria Juniorille, mutta tarvis tulevaisuudessa ottaa Juniori myös sitä askartelemaan.