Se että pääsimme sopeutumisvalmennuskurssille oli monen paperin täytön takana ja mitäs sieltä tullessa? No niitä papereita jälleen.

Sopeutumisvalmennuskurssilla jaettiin papereita Kelaan vietäväksi, kun ensin saa ne täytettyä. Onneksi yksi kaavake oli sentään valmiiksi meille täytetty, koska olimme kurssilla raha-automaattiyhdistyksen tuella.
1136429.jpg

Mutta täytettävääkin riitti silti kolmen kaavakkeen verran.
Yksi kaavake oli kurssimatkakorvauksia varten täytettävä hakkemus ja loput kaksi puolestaan oli molempien vanhempien omat kuntoutusrahahakemukset, jotka siis korvaa ainakin osan menetetystä ansiotulosta.
1136433.jpg


Tässä kuntoutusrahahakemuksessa oli jälleen yksi mielenkiintoinen kohta, joka sinänsä ei ole ihmeellistä. Ainahan Kelan kaavakkeissa on mielenkiintoisia kohtia.
Juniorin isä kun täytti omaa kaavakettaan, niin hän meinasi "revetä" tähän kohtaan...
1136451.jpg

Kuva on aikas huono, mutta siis ko kohdassa lukee:
"Oletteko hakenut, aiotteko hakea tai saatteko kuntousta, kuntoutusrahaa tai kuntoutukseen liittyvää ansionmenetyskorvausta?
_  En    X Aion hakea   _ Olen hakenut    _ Saan

Mitä? Mistä? Kuntoutusrahaa tällä lomakkeella! Kelalta!"

No nyt on kaavakkeet saatu kai täytettyä, täytyy vielä vain ottaa muutama kopio itseä varten ja sitten yrittää joku päivä keritä Kelaan töiden jälkeen tuo joulu ja vuodenvaihde kun taas sotkee normaaleja työvuorovapaita mukavasti.