Puheterapiakäynnin jälkeen oli foniatrin kontrolli. Foniatri oli vaihtunut Juniorilla - huonompaan suuntaan. Foniatri kysyi minulta miten haluan Juniorin kuntoutuksen etenevän ja mitä muuta haluan kirjoitettavaksi epikriisiin.

Lopussa halusi myöskin tehdä muutaman tehtävän Juniorin kanssa. Ensin sanoi, että pelataan vain yksi peli, no todellisuudessa halusikin pelata sitten kaksi peliä. Sitten halusikin tehdä vielä motorisia tehtäviä Juniorin kanssa, jolla ei olisi ollut yhtään kärsivällisyyttä tehdä enää yhtää mitään, vaan olisi halunnut leikkiä juuri valmiiksi saadullaan junaradalla, jolla ei sitten kerinnyt ajaa kuin kerran ympäri vaikka foniatri lupaili aivan muuta. No seisoi hetken yhdellä jalalla molempia jalkoja kokeiltiin. Sitten tehtiin kielellä erilaisia temppuja - liikkuuko sinne ja tänne. Sitten tehtiin sormilla erilaisia koskettelu tehtäviä (laita peukalo ja pikkusormi yhteen...) ja näytä missä on olkapää, missä on nilkka...
Kärsivällisyys oli Juniorilla tiukoilla, mutta kaikki tehtävät teki mitä käskettiin. Kiltti poika!

Lopuksi foniatri lupaili 3 tarraa tehtävistä, mutta antoikin sitten vain 2 tarraa. Ihmeellinen lupailija etenkin kuin Juniorilla ei ole ymmärtämisessä mitään häikkiä!!

No lopulta tulee kirjallisina taas kaikki jutut, mutta tähän päädyttiin:

- Korotetun hoitotuen suositus 31.7.2009 saakka (Korotus on myönnetty jo 31.12.2008 saakka)
- Toimintterapiaa suositellaan 1.8.2008 - 31.7.2009 välille
- Puheterapiaa suositellaan 31.7.2009 saakka (Nyt on jo sovittu 31.12.2008 saakka)
- Psykiatrin arvio huhti-kesäkuussa 2009
- Seuraava Foniatrin kontrolli kesäkuussa 2009