Samassa kuoressa puheterapeutin palautteen kanssa tuli myös foniatrin palaute ja kuntoutussuunnitelma tulevalle vuodelle 6/08-6/09. Myöskin uudi diagnoosi luki jälleen papereissa. Foniatrin palaute alkaa seuraavalla toteamuksella.

1698147.jpg

Muuta mitä foniatri havannoi itse sen puolentunnin aikana, mikä hänen huoneessaan sisällä oltiin ja kun Juniori ei enää jaksanut keskittyä eri tehtäviin... ja kun foniatri lupaili toista ja toteutti toista.

1698132.jpg
Tuosta viimeistestä lauseesta ilmeisesti voimme päätellä, että mitään näkyvää CP- tai kehitysvammaa Juniorilla ei ole :-) Hmm... eiköhän se ollut jo tiedossa entuudestakin ja niitä (ainakaan CP-vammaa) ei olla koskaan edes epäiltykään. Kehitysvamman poissulkemiseksi on puolestaan tehty laboratoriokokeet.

Tämä Foniatrin suositus puolestaan poikkeaa puheterapeutin suosituksesta. Tätä hän kyllä selitteli sillä, että puheterapiaresurssit ovat kunnassamme niin heikot, että kenelläkään puheterapeutilla ei kuulemma ole mahdollisuuksia antaa enempää terapiaa kuin mitä nyt jo on Juniorille tarjolla. Hassua, että sitä ei edes yritetä saada. Sitä kun ei saa, jos ei sairaalan kuntoutussuunnitelmassa suositella. MUR!

1698169.jpg

Ja tässä sitten vajaan tunnin tapaamisen aikana ja eri hekilöiden havaintojen ja palautteiden pohjalta tehty tarkennettu ja tämänhetkinen diagnoosikaksikko.

1698122.jpg