Juttelin tuossa yhden dysfaattisen lapsen äidin kanssa taas kokemuksia ja "missä mennään" tilannetta, kun tajusin, että olin vallan unohtanut viedä Kelaan jälleen toimintaterapiaa varten kuntoutuhakemuksen  ja sitähän tarvitaan pian sitä päätöstäkin. Eilen sitten menin jälleen Kelan sivuille ja ei kun täyttämään hakemusta (2-sivua). Sainkin sen sitten täytettyä kaikkine tarvittavine liitehakemuksineen (+ 2-sivua) ja etsin sairaalan papereista tarvittavat paperit esille, jotta saan niistä otettua kirjastossa kopioita (kesäloma kun on käynnissä, niin työpaikkaa ei voi tässä vaiheessa hyödyntää).

Suunnittelin eilen illalla, että tänään käyn sitten Kelassa viemässä hakemuksen liitteineen. Kokosin ne yhteen kirjekuoreen odottamaan Kelaan saakka pääsyä.

1721567.jpg

Aamulla iski karu totuus jälleen esiin. Tajusin, että eihän ne voi myöntää meille kuntoutusta ensi kesään saakka, jos korotettu hoitotuki päätös on päättymässä joulukuun lopussa. Sitten aaumulla ensimmäisenä täyttämään Kelan sivuilla jälleen uutta kaavaketta. Tällä kertaa 4-sivusta ja miettimään mitä kaikkia ongelmia Juniorilla on minkäkin asian ja päivittäisen jutun suhteen... Tuo on se mielestäni kaikkein vaikein Kelan paperi, jota olen tässä ruljanssissa joutunut tähän mennessä täyttämään. Siihen kaavakkeeseen oli tullut myös muutoksia sitten viime täytön. Samassa yhteydessä myös tuen nimi on muuttunut alle 16-vuotiaan vammaistueksi - vai mikä se nyt olikaan? Sain sitten senkin täytettyä ja vietyä muita asioita hoitaessani myös Kelaan. onneksi ei ollut jonotusta kuin 3 numeron verran, sillä lapsien kanssa siellä jälleen kerran istuin odottamassa.

No nyt odotellaan sitten päätöksiä, niin eiköhän sekin asia ala rullaamaan jälleen eteenpäin.