Kävin tänään kauppareissullani läheisessä kirjakaupassa alennusmyyntejä kierrellen.
Siellä silmiini osui tämä kirja...Olenhan mä noita kirjoja ennenkin nähnyt ja selaillutkin, mutta nyt syttyi lamppu pääni päällä kun tätä alekirjaa selailin.Ehkä syynä oli tämä aukeama, mikä sai mut ostamaan kyseisen kirjan...Kyseisen aukeaman vasemmalla sivulla ylhäällä keskellä on kuva labyrintistä. Se on sana, jota Juniori eilen yritti selittää mulle 10-15 minuuttia ennen kuin sen ymmärsin. Käsiteltiin puheessa kahden vuoden taikainen Muumi Maailma reissukin (siellä kun on labyrintti) vaikka koko asia ei olisi kyseistä reissua muuten tarvinnut, mutta jotta tyhmä äiti ymmärsi, mistä oli kyse oli kaikki oljenkorret käytettävä.

Tuossa kirjassa on muitakin kuvia ja sanoja, joita ei Juniorin kummastakaan sanakansiosta löydy eikä myöskään kuvaohjelmasta(?) kuten riippumatto, ilmalaiva, liukuportaat, lämpöpatteri, hehkulamppu, valokatkaisin, monitoimikone, silityslauta, kaulin, pölynimuri, kasvihuone, kottikärryt, pysäköintimittari, säilykepurkit, pankkikortti, vesihiihto, rippuliito, melonta, jousiammunta, tähtisadetikku, trampoliini, uimaräpylät, meduusa...

Esittelin kirjan Juniorille, kun hain hänet päiväkodista ja vastaanotto oli hyvä. Hän heti tajusi kirjan tarkoituksen hänelle, kun näytin labyrinttikuvaa ja hän keksi, että tästä löytyy sana, jota eilen haettiin kovalla työllä.

Kirjassa on myös hyvä sanasto, jos itse tietään sanan, mutta ei muista miltä sivulta se löytyy...
Kaikki dysfaattiset kun eivät ymmärrä puhetta, niin kuvia tarvitaan myös dysfaattiselle puhuttaessa.Miksiköhän en ole ennen tajunnut tälläisen kirjan tätä kommunikointipuolta ollenkaan?  Kovalla työllä olen rakentanut kansiota erilaisista vaatekappaleista, hedelmistä, eläimistä, leluista... ja ne kaikki löytyy tuolta kirjasta valmiina. Ei ehkä niin laajasti kuin omissa kuvakansioissa, mutta tuollaisella olisi päässyt alkuun ennen kansiota vallan mainiosti!