Aika vierii eteenpäin ja täällä ei päivitystä tapahdu... jotenkin se aika vaan on hukkunut jonnekkin, mutta nyt tulee pienen pieni selostus sopeutumisvalmennuskurssista.

Ensinnäkin kurssin ohjelma on tässä...
ja koska kuvilla viestitään, kerrottakoon, että

2154662.jpg

2154652.jpg

2154657.jpg

Kuten näkyy, kurssi oli aika kevyt tällä kertaa. Ei pitkiä ja tietoa täynnä olevia luentoja, kuten viime kerralla. Tällä kerralla kuten kurssin nimikin jo paljasti (AAC) käsiteltiin paljon korvaavia kommunikointimenetelmiä kuten viittomia, kuvia, piirtämistä.

Asioita käsiteltiin aikuisten kesken viittomaopettajan ja puheterapeutin johdolla. Lapsien kanssa puolestaan käytettiin viittomia ja kuvia toiminnan yhteydessä.

2154672.jpg

Oli myös mukavia yhteisiä leikkituokioharjoituksia kaikki yhdessä. Laulettin ja leikittiin laululeikkejä viittomia ja kuvia käyttäen.

Mentiin kapteenikäskee leikkiä puhelaitetta käyttäen. Jokainen oli vuorollaan kapteeni ja jokainen käytti silloin vain puhelaitetta.

Ulkona leikittiin kuvasuunnistusta ja samalla opeteltiin jouluisia viittomia.

2154674.jpg

Kurssista ei jäänyt tällä kertaa ihan niin paljon meille käteen kuin viime kurssista, mutta joitakin hyviä vinkkejä tuli ja mukavaa perheen yhdessä oloa se oli. Oli myös jälleen mukava tavata muita erityisperheitä, se aina auttaa jaksamaan, kun huomaa että muitakin on ja muutkin taistelevat samojen asioiden parissa.

2154676.jpg