Joulu oli ja meni, vaikka blogi on ollut hiljaa, niin tantereella on taisteltu - tai siis asioita on hoidettu...

Blogi-tauon aikana on ollut edelleen toimintaterapioita pariin otteeseen vain 1 viikko oli lomaa sieltä ja terapiat jatkuivat samaan malliin... Puheterapiasta on sentään ollut hieman pitempi loma.

Muitakin asioita on hoidettu. Sähköpostit ovat lennelleet 3 eri osoitteeseen, puheluita on käyty 2 eri henkilön kanssa ja kasvotustenkin on keritty jutteleen Juniorin asioista.

Sähköpostilla olen kysellyt osallistujatodistuksen perään sekä matkalaskua varten todistusta kelaa varten meidän Turun matkasta, jotta saisin taas täytellä 3 eri kaavaketta kelaan vietäväksi. Tuossa ne on koko joulun ollet pöydällä ja odottaneet täyttäjäänsä, mutta ei vain ole niitäkään saanut tehdyksi. Josko tänä iltana tai viimeistään huomenna aamulla saisi ne täytettyä - onneksi on kopiot viime vuotisista lapuista, niin näkee vähän mallia mitä mihinkin täyttää...

Samoja kaavakkeita varten tarvii kysellä myös työnantajalta tosistusta palkkatuloista. Mies sen jo kyseli, kun muistuttelin, mutta ite en ole sitä saanut hoidettua lomieni takia (selitys kai sekin...)

Lisäksi on juteltu puheterapeutin ja kuntoutusohjaajan kanssa puhelimessa ja sähköpostiakin kuntoutusohjaajalle on lennellyt joulunpyhinä.

Ensinnäkin jälleen on palaveri päiväkodilla jo ensi viikolla (varmistui päivä tänään), johon nyt osallistuu näillä näkymin Juniori, minä, päiväkodin henkilökunnasta joku täti, Juniorin oma puheterapeutti, kuntoutusohjaaja sekä tikoteekin puheterapeutti. Palaverin ideana on kuulemma nyt tarkistaa Juniorin laina kansio ja katsoa sen toimivuus sekä miettiä Juniorille omaa kansiota laina kansion tilalle. Juniori on puheterapiassa kertonut kansiota apuna käyttäen hienoja satuja... tarvistisikin niitä joskus kirjoitella tänne luettavaksi...

Lisäksi on ihmetelty ja sumplittu Juniorille taksikyytejä toimintaterapiaa varten... Nyt kun näyttää siltä, että tulen tässä todennäköisesti vaihtamaan työpaikkaa lähi viikkojen aikana, ja uudesta työpaikassani en tule tekemään vajaata viikkoa, kuten nykyisessä työpaikassani... työmatkan lyheneminen 72km/suuntaansa oli kuitenkin se suurin syy paikan vaihtoon... niin Terapioiden hotamiseen on keksittävä jokin muu keino. Yksi miettimisen kohde oli se, että joskos saisi kelasta anottua terapiat järjestettäväksi päiväkodilla, mutta toinen asia jota mietittiin on että saataisiin Juniorille taksikyydit päiväkodilta terapiaan ja takaisin.

Nyt ajetaan tuota jälkimmäistä ideaa... Kuntoutusohjaaja pyytää sairaalalta A-todistuksen taksikyytejä varten Juniorille, joka tulee kotiin ja sen toimitan kelalle ja siittä samaisesta todistuksesta kopio myös taksille. Onneksi on sentään tuttavissa taksisetiä :-) Omavastuu taksikyydistä kuulemma meille tulee oleen 9,25€ kyyti eli ilmeisesti 2x9,25€ terapiakerta... jos terapeutin olisi tapeltu käymään päiväkodilla, se olisi ollut meille ilmaista, mutta onneksi tälläkin konstin rahat pysyvät "suvussa".

Tästäkin taksiasiasta saa olla täyttelemässä jotain lappuja kelalle, ellei sitten saada sovittua taksin kanssa, että se täyttelee ne, jottei raha mene edestakaisin. Eli siis joko me maksetaan täysi raha taksista ja haetaan omavastuun ylittävältä osalta korvaus kelasta tai sitten me maksetaan vain tuo omavastuu 9,25€ ja taksi hakee sen ylittävän osan kelasta... jotenkin näin se ilmeisesti menee...

Katsotaan mitä tuleman pitää...