Vihdoin on myös taksiasia saatu päätökseen - oman aktiivisuudn ja tappelun jälkeen.

Viikko sitten laitoin kuntoutusohjaajalle viestin, että haen todistuksen maanantaina 9.2 sairaalalta työpäivän jälkeen, kun vaihdoin työpaikkaa Junioria hoitavaan sairaalaan ja mutenkin liikun sillä alueella. No sitten alkoi tapahtumaan ja sainkin työpäivän aikava tekstiviestin, että todistus on valmiina haettavissa.

Hain todistuksen ja sitten aloin ihmetteleen, että koska sen kanssa kelaan ehtisin. Paikallinen kela kun on päättänyt muuttaa aukioloaikojaan työssäkäyville mukavasti. Ma-pe 8-16, la suljettu! No kovalla kiireellä keskiviikkona kerkisin kelaan klo 15.50 ja aloin jonottamisen, muutaman muunkin viimetippaan sisään ryntäävän kanssa.

Tätä yhtä lausetta hieman ihmettelin todistuksessa, mutta en antanut sen häiritä, kun kerta todistus saatiin, se se pääasia oli!

"Voisiko kuljetus järjestyä vaikkapa taksikyydityksinä Kelan kustannuksella? Lapsella on korotettu vammaistuki."

No onneksi tuo lause ei häirinnyt myöskään kelan virkailijaa, joka tosin ei tiennyt asiasta yhtään mitään. Kaikki mitä kysyin sain vastaukseksi, että en tiedä, soittele 020 numeroon ja kysy kuntoutuksesta tietävältä.

En sitten soittanut ko numeroon vaan soitin ystävällemme taksikuskille, joka siis on luvannut hoitaa Juniorin kuljetuksen terapiaan. Hän antoikin hyviä neuvoja ja käski soitella seuraavana päivänä aluetaksiin, sillä kelan täti oli todennut, että eiköhän tämä tällä lapulla ole kunnossa, vaikka päätöstä kelasta ei olisikaan tullut. Taksia saa alkaa käyttämään samantie.

Mies soitti aluetaksiin ja selvitti tilanteen mun kirjoittaman muistilapun tiimoilta. Asia oli taksin mukaan kunnossa ja jo seuraavana päivänä saapuivat nämä...

Näitä sitten jatkossa täytetään yksi aina kerran kuussa ja annetaan taksisedälle, jotta se saa rahansa kelasta. Meidän maksettavaksi siis jää omavastuu osuus eli 9,25€/matka. Kunnes omavastuu osuus tulee täyteen 17 matkan jälkeen.

Mutta nyt siis tämäkin asia on hoidossa! Energiaa se vaati ja paljon puhelinsoittoja!