Tänään oli vuorossa 5-vuotisneuvolatarkastus terveydenhoitajan luona.

Juniorin veljien vastaavasta tarkastuksesta poiketen, sain olla koko ajan paikalla tarkastuksessa, lähinnä tulkin ominaisuudessa. Tarkastus sujui hyvin, Juniori on niin yhteistyöhaluinen kaikkien kanssa, että saatiin tehtyä kaikkea sellaistakin, mitä terveydenhoitaja oli suunnitellut jättävänsä Juniorin kanssa tekemättä, lähinnä tuon kommunikointiongelman takia.

Pituus oli +1 käyrällä ja ymmärrys oli vahvaa. Juniori sai kehuja ymmärryspuolen tehtävistä, osasi kuulemma tehdä sellaisia tehtäviä, jotka lähes kaikilla jää tekemättä, myös aikamuodot osasi täysin. Sekä hieno- että karkeamotoriikassa oli pientä ongelmaa, mutta niistä terveydenhoitaja ei ollut huolissaan. Kuten yhdelläjalalla seisomista hieman peräänkuulutettiin. Hetken se onnistui, mutta hieman oli horjuvaista.

Kynä- ja saksitehtävät onnistuivat suht´hyvin samoin näön- ja kuulon tarkastukset. Vaikka niitä ei olisi nyt tarvinnutkaan kaikkia tehdä, koska muutaman kuukauden päästä olisi ilmeisesti jälleen silmälääkärikäynti karsastukonrollin tiimoilta tiedossa.

Puhepuolenongelmista tuokin neuvolatäti jutteli - miksikäs se olisi muuttunut nyt kesken kaiken :-)

No neuvola lääkäri on vielä parinviikon päästä, katsotaan mitä se sitten juttelee...

Huomenna onkin sitten ensimmäinen taksikäynti Juniorilla yksin tiedossa... siittä sitten enemmän kun raporttia siittä saadaan :-D