Tänään vapaapäiväni kuniaksi oli kuntsari eli kuntoutusneuvottelu päiväkodilla (vai liekö vapaapäivä juurikin siksi, kun oli kuntoutusneuvottelu sovittuna tälle päivälle). No joka tapauksessa paikalla oli jälleen porukkaa miettimässä Juniorin tulevaisuutta... minä, 2 päiväkodin hoitajaa, puheterapeutti, kiertävä erityislastentarhan opettaja, sairaalan kuntoutusohjaaja ja neuvolan terveydenhoitaja. Toimintaterapeutti oli poissa sairastumisen vuoksi.

Ensin käytiin läpi kaikkea, missä Juniori on edeistynyt kuten esimerkiksi takin vetoketjun kiinni laittaminen onnistuu jo itsenäisesti sekä kotioven avaaminen avaimella ulkopuolelta onnistuu itsenäisesti. Lisäksi juteltiin siittä miten puhe on edistynyt... Juniori on nyt innokas I-kirjaimen harjoittelija ja sitä nyt treenataan ahkerasti. Kuulemma kaksi kertaa viikossa oleva puheterapia keskittyy nyt I-kirjaimeen ja kumpanakin 45 minuutin terapiakertana viikossa toistoja I-kirjaimen harjoittamiseen tulee n. 50 kertaa! Tätä määrää puheterapeutti hehkutti kovasti, harva lapsi kuulemma jaksaa moista!

Tämän jälkeen juteltiin kansion käytöstä. Kuinka sitä käytetään ja ketkä kaikki sitä käyttävät ja kuinka paljon. Kaikki kehuivat tahoillaan kansiota ja jokainen teki harjoituksia mahdollisuuksien mukaan aina kun Junioria tapasi. Päiväkodissa ja kotona käytetään kansiota lähes päivittäin ainakin vähän ja puheterapeutti käyttää kansiota joka kerta kun Junioria tapaa. Lisäksi juteltiin, että palautan tämän isomman puhelaitteen takaisin sairaalalle lainasta, sillä sitä ei tule enää juurikaan käytettyä. Josko se pääsisi jatkossa jälleen ahkerampaan käyttöön jonkun muun kelihäriöisen kanssa.

Viimeisenä ja ehkä eniten päänvaivaa tuottavana asiana käsiteltiin tulevaa eskarivuotta. Juniorihan on ensi vuonna jo eskari-ikäinen ja jotain jatko suunnitelmia piti laatia. Kaupunki on päättänyt, että alunperin suunnitelemamme jatko, Juniorin jatkaminen samassa päiväkotiryhmässä eskarivuotensa ei tule kysymykseen säästöjen vuoksi. Tätä en ymmärtänyt ollenkaan... miten säästöt vaikuttavat siihen missä ryhmässä kukakin käy tahoillaan eskaria, jos erityislapsesta jokatapauksessa on kyse ja tarvitsee jatkossakin erityisaseman?!?!

No kelto (kiertävä erityislastentarhan opettaja) ehdotti Juniorin jatkamista eskarinsa normaalissa päiväkotiryhmässä!!! (Kelto ei ole nähnyt Junioria kuin vasta kerran, silloinkin vain parin tunnin ajan seuranneena koko päiväkotiryhmää...) Minä hylkäsin tuon ehdotuksen samalta istumalta! Jos Juniorille on suunnitteilla pidennetty opiivelvollisuus ja nytkin on 3 lapsen paikalla päiväkotiryhmässään lääkärin suosittelemana, niin ei sitä missään tapauksessa laiteta mihinkään normaalieskariin 20? muun terveen lapsen sekaan.

Seuraava vaihtoehto oli tuettu eskariryhmä aika lähellä nykyistä päiväkotia. Ryhmässä olisi 16 eskarilaista Ehkä ihan hyvä vaihtoehto Juniorille, ja tämä laitettiinkin toivomuslistalla sijalle 2.

Tällähetkellä yritämme saada Juniorille lääkärin lausunto pidennetystä oppivelvollisuudesta, josta jo keväällä oli foninpolilla puhetta. Kuntoutusohjaaja tätä asiaa ajaa eteenpäin. Lisäksi kelto selvittelee hieman eskari ja koulujuttuja, sillä haku eskarisyhmiin on jo tammi-helmikuussa. Junioria yritämme saada erityispäiväkodin integroituunryhmään, josta kaikkein helpoimmin pääsee haluamaamme kouluun - erityiskoulun dysfasialuokalle. Tuo ko päiväkodin ryhmä sijaitsee 9km päässä kotoa ja aluksi kuljetus mietitytti sinne, sillä bussilla kuljettaminen sinne ennen töihin menoa ei kiinnosta ja oma työpaikkani on sellainen, jonne omaa autoa ei saa parkkiin mitenkään... No onnekseni annoin itselleni kerrottavan, että tuo erityiseskari kuuluu koulukuljetuksen piiriin ja näin ollen Juniorin taksilla ajaminen jatkuisi myös tuolloin.

Nyt sitten jään odottelemaan kelton ensi viikkoista puhelinsoittoa sekä sitä pidennetyn oppivelvollisuuden päätöstä sairaalalta...

Puuhaa riittää!!