Olen kyllä ehkä aina tiennyt, että Juniori ei osaa pidättää hengitystä, mutta se kongretisoitu ja iski kunnolla mun tajuntaan vasta joulukuun puolessa välissä. Tämä tapahtui, kun olimme Juniorin kanssa jälleen uimakoulussa, jossa ei juurikaan Juniori edisty uimaanoppimisessa, mutta saa kuitenkin oleilla vedessä ja totutella siihen. Juniorihan ei muutama vuosi sitten suostunut juuri tulemaan edes uimahalliin - liekö syynä uimahallin "meteli" vai aistiyliherkkyyden aiheuttama inhottava kokemus iholla, kun vesi koskee käsiä ja jalkoja - kenties syynä oli molemmat epämiellyttävät asiat. Jo pelkästään kehonhallinnnan ongelmien kanssa Juniori ei varmaan moneen vuoteen ole vielä valmis oppimaan uimaan, on se sellaista räpiköintiä... jos jalat liikkuu niin muu "mies" pysyy paikallaan, jos kädet liikkuu, niin aivan turha luulokaan, että jalat tekisivät mitään... Juniorilla on rankkaa ja äidillä on rankkaa siellä altaassa yhdessä, sillä Juniori takertuu kaulaan kiinni niin tiukasti aina kun edes makuuasentoa vedenpäällä haetaan...

Mutta siis hengityksen pidättämiseen... Juniori ei siis osaa pidättää hengitystä. Hiustenpesu on yhtä tuskaa, sillä Juniori pelkää, että vettä osuu kasvoille ja se saa aikaan pakokauhua. Isi on se, joka saa pestä hiukset, äitin kanssa on aina taiteilut päällä ja tämä asia alkaa entistä enemmän häiritsemään minua. Ei ehkä muuten, mutta koska Juniori kasvaa, niin hiusten pesu mulle tuottaa entistä enemmän hankaluutta. Ennen joulutaukoa uimassa Juniori vetäs vähän vettä sisäänsä "sukellusyrityksessä" ja sen jälkeen hiustenpesusta on tullut entistä haastavampaa mulle. Ehkä menetin sen luottamuksen veden kanssa touhuillessa vai missä syy, mutta se on kyllä sellaista taiteilua että ei tosikaan!

Joten nyt vetoon teihin lukijat... onko teillä ideaa, miten opettaa tuo poika pidättämään hengitystä? Juttelin mm tästä asiasta puheterapeutille hänen vierailunsa yhteydessä, mutta hän ei ollut törmännyt juurikaan tämän suuntaisiin ongelmiin. Paksun tavaran imemistä pillillä kehoitti kokeilemaan Juniorin kanssa ja se täytyy kokeilla tässä lähiaikoina, mutta onko muita ideoita kenelläkään???

Olen jopa miettinyt, että onko Juniorilla rakenteellisia poikkeavuuksia nenänielun alueella. Nuhan aikaan kun on aina myös ongelmia. Juniori ei osaa niistää ja yleensä nuhan aikaa yö meneekin enemmän vähemmän huutokonsertissa ja aika useasti Juniori oksentaa yöllä, kun ei saa henkeä limaisuuden takia. Kuinka monet oksennukset onkaan tullut siivottua nuhan aikaan sängystä, matolta ja lattialta. nykyisin nuhan aikaan onkin vakiona, että Juniorin huoneesta poistetaan matto ja ämpäri majailee sängynvieressä, sillä parempi se oksennus siellä, kuin ympäri kämppää keskellä yötä siivottavana.

Juniorilla on myös jokin kaikkia makea mulle heti neuroosi :-) Juniori ei siis osaa lopettaa makean syömistä, jos sitä vaan on tarjolla. Se syö niin paljon, kun vain antaa syödä, jos ei yhtään laita stoppia, niin sehän syö ja syö ja syö. Ei tätä huomaa kyllä Juniorin ruumiinrakenteessa, ei Juniori lihava ole eikä edes pyöreä. Sen huomaa kyllä siittä, että jossain vaiheessa Juniori oksentaa, kun on syönyt liikaa makeeta. Mukava piristysruiske siis tämäkin meidän elämässä. En ole tähänkään ongelmaan ennen törmännyt, onkä tämä yleistä vai meidän Juniorin ainutlaatuisuutta?