Aikaisemmin jo taisin täällä blogissa kirjoitella, että paikallinen yhdistys on järjestämässä leiriviikonloppua. Minä muiden mukana laitoin sormeni peliin ja tein pieniä järjestelyjä sen eteen. Nyt leiriviikonlopusta on kulunut jo viikko, joten kai se tarvitsisi sekin tänne purkaa sanoiksi.

Itseeni jännitti viikonlopun onnistuminen hirmuisesti, mutta niin se vain meni ja ihan mukavastikin. Suuremmilta ongelmilta vältyttiin ja kaikilla oli kivaa. Palautekin oli hyvää.

Mitä me sitten tehtiin leirillä??

Ohjelmaa oli enempi ja vähempi. Vanhemmille omia luentoja, mutta sitten myös yhteistä tekemistä.Lapsille oli lastenohjaajat hoitamassa ja leikittämässä aina luentojen aikana.

Leiripaikalle saavuttiin perjantai-iltasella. Ohjelmassa majoittuminen ruokailu ja tutustumistilaisuus. Kerrottiin hieman keitä olemme ja mistä tulemme, sekä tietysti, minkä ikäisiä dysfaattiset lapsemme ovat. Osa leiriläisistä oli entuudesta tuttuja, mutta mukana oli myös uusia tuttavuuksia.

Lauantaina aamusella söimme aamupalan, jonka jälkeen lähdimme kaikki ulos suunnistamaan. Olimme aikaisemmin käyneet 3 naisen voimin paikanpäällä tutustumassa tiloihin ja ympäristöön ja samalla otimme kuvia ulkona tätä leikkiä silmälläpitäen. Valmistin lamoinoidut suunnistusrastit kotona ja sitten vain kuvien mukaan suunnistamaan ja tehtäviä ratkomaan...

Ideana siis oli, että isompi kuva on rasti, joka sijaitsi kyseisen kuvan osoittamassa paikassa. Tähän rastiin liittyi aina jonkinlainen kysymys. Pieni kuva sitten puolestaan osoitti seuraavan rastin paikan. Rastit olivat lähes näköetäisyydellä toisistaan, joten eksymään ei pitänyt päästä, vaikka muutama harha-askel tässä nähtiinkin. Kivaa kuitenkin tuntui kaikilla olevan, kun kysymyksetkin olivat nuoremmillekin lapsille suht´ helppoja.

Ulkoilun jälkeen oli vanhemmille ensimmäinen luento joka oli musiikkiterapiasta. Tuosta terapiamuodosta en itse tiedä juuri mitään ja niinpä kuuntelin tätä mielenkiinnolla. Luennon aikana kerrottiin, kuinka musiikkiterapian tavoitteena on kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen tukeminen. Samoin musiikkiterapialla tuetaan monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti kehonhallintaa, koordinaatiota sekä karkea- ja hienomotoriikkaa. Tarkemmin ajatelleen tämähän pitää ihan paikkansakin. Luennoitsijat esittelivät myös kuvionuotit, joista itellä ei ollut mitään tietoa aikaisemmin, sillä musiikki ei kuulu harrastuksiini, vaikka siitä joskus olenkin haaveillut. Nyt kovasti mietin, että josko Juniorille hankkisi jonkinlaiset pienet pöytäsähköurut, toki niitä muutkin perheessä saisivat pimputella...

Tämän luennon jälkeen oli ruokailu ja kirjapaja, jossa jokainen lapsi sai rakentaa sidotun kirjan tarvittaessa vanhemman avustuksella. Se tuntui olevan lähes kaikista lapsista kivaa ja hienoja kirjoja siellä syntyikin.

Kahvien jälkeen oli vuorossa dysfasianeuvojan jutustelua. Hän kertoi liiton tämän hetkisestä toiminnasta. Vinkkari hyviin kaupungin projekti-sivuihin, joita löytyy mm tulostettavia kuvia. Itsekin täytyy vielä lueskella paremmin näitä sivuja yms.

Tämän jutustelu tuokion jälkeen oli ruokaa, yhdessäoloa, saunassa käyntiä ja halukkaille pääsiäisaskartelua ennen nukkumaan menoa.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen oli jälleen hieman ulkoilua vesisateessa. Tosin ulkoilu oli enempi katoksen alla pelailua. Pelinä oli leikkimielinen kisailu ketjufortunan kanssa ja tyyli oli vapaa :-) Kivaa tuntui kaikilla olevan jälleen ja innokkaimmat ottivat uusintakieroksen vielä silloinkin, kun ensimmäiset palasivat sisälle kuivaan ja lämpimään.

Ulkoilun jälkeen kävi puheterapeutti kertomassa meille kaikille tutusta terapiamuodosta puheterapiasta. Häneltä sai kysellä mieltä painavista asioista ja hän kertoi uudesta ohjelmasta, jota nyt ollaan kehittämässä, eli taiketaivuttimesta.

Tämän jälkeen oli lounas, yhdistyksen vuosikokous ja kurssin päättäminen.

Hyvää pääsiäistä kaikille T: Juniori ja leirillä valmistuneet kukot :-)