Pari viikkoa sitten vietimme Juniorin kanssa aikaa päivystyksessä vatsakivun takia ja siellä odotellessa Juniorilla meinasi käydä aika pitkäksi. Niinpä hän ilmoitti minulle, että haluaa laskea laskuja ja käski minun keksiä laskuja hänelle.

Aluksi tein vain helppoja 16+4, 20+6... Juniori nauroi minut ihan urveloksi ja ilmoitti, että haluaa nyt laskea kertolaskuja. Siis juu, tuo meidän Junnu laksee kertolaskuja ja jakolaskujakin vähäsen päässä ja ikää tosiaan 6v.

No minä siinä sitten luettelemaan laskuja 2x8 - vastaus tuli tykinsuusta 16, 3x3 - 9, 8x4 - 32... tällä mentiin, kunnes päästiin hieman isompiin lukuihin... 11x10 - 110, 11x11 - 121.

No siinä odotellessa päätin sitten opettaa Juniorille hieman isompia laskuja... 20x40, Juniori hieman ihmetteli, mutta sanoi ensin 80 - väärin! Siten selitin hänelle, että kerro ensin 2x4 ja sitten otat 20ja 40 olleet nollat vastauksen perään... 800 - oikein. Muutama muukin tämän suuntainen lasku tehtiin ja oikeita vastauksiakin tuli. Isoin lasku taisi olla 20x80, johon Juniori sai vastauksen 16 sataa eli 1600 :-)

Tämä olisi ollut ehkä helpompaa, jos olisi ollut kynä ja paperia käytettävissä ja Juniori olisi nähnyt luvut kirjoitettuna, niin ei olisi niin paljon tarvinnut käyttää muistikapasiteettia aina yhteen laskuun, mutta menihän se näinkin.

Seuraavana päivänä Juniori isä kysyi jonkin vastaavan laskun, mutta silloin vastaus taisi olla väärin. Tarvitsisi jälleen kokeilla, että vieläkö Juniori muistaa laskukaavan?