Eilen se sitten alkoi, eskari oikein virallisesti ja taksikuljetukset myös.

Aluksi kyllä hieman jälleen jurppasi ja jo mietin, että mihin soitan luurin täydeltä valituksia, mutta sitten ei tarvinnutkaan, vaikka syytä ehkä vieläkin olisi ollut.

Meille kerrottiin, että viimeistään sunnuntaina tulee iltasella puhelu, jossa kerrotaan taksin aikataulu koska taksi noutaa Juniorin ja koska Juniori palautetaan kotiin. No tätä puhelua ei ole vieläkään tullut. Juniorin isä oli eskariin laitto vuorossa ensimmäisenä taksipäivänä ja niinpä hän katsoi bussin, jolla sitten menee vaihdon kanssa Juniorin päiväkodille ja siittä sitten vielä yhdellä bussilla töihin. He päättivät kuitenkin lähteä hyvissä ajoin, josko taksi tulisi paikalle ja jatkavat siittä sitten hetken odottelun jälkeen tähän bussiin, joka oli katsottu. No yllätys tapahtui ja Juniorin taksi odottelikin Junioria lähettyvillä ja niin taksimatka pääsi alkamaan. Kuski oli mukava, hiljaisemman puoleinen vanhempi mies. Ihmetteli myöskin, kun meille saakka ei ole aikatauluista ilmoitettu, mutta lähti tyytyväisenä isolla 7-hengen autolla kohti Juniorin päiväkotia vain Juniori kyydissään. Juniori saa ainakin nyt sekä mennen että  tullen yksityiskuljetuksen :-) Hyvä niin. Mitä on kuullut taksiautoilijoilta noista koulukuljetuksista niin aina ei ne kuljetukset niin mukavia ole täyden lastin kanssa. Meille kyllä tämä taksikyyditys on tuttua vanhalta paikkakunnalta, kun siellä esikoinen joutui myöskin kulkemaan taksilla eskariin kaikkien muiden lähialueen lapsien kanssa, kun lähipäiväkodissa ei ollut tilaa heille. Ongelmia oli silloin ja tuskin niiltä nytkään täysin vältytään.

Aikataulut eivät ihan mene niin kuin me niitä toivottiin. Alkujaan tehtiin tovomus, että Juniori haetaan kotoa viimeistään 6.50. Mutta Juniorille on aikatauluihin sovittu nouto tasan 7. Nyt tosin taksi on ollut molempina aamuina ennen seitsemään paikalla, mutta kuitenkin aamusta on siis isin työaikaa hieman liu´utettava silloin kun itse olen aamuvuorossa tai yövuorossa. Iltavuorossa ollessa minä olen Junioria laittamassa aamusella. Iltapäivästä puolestaan toivoimme, että Juniori palautettaisiin kotiin klo 17.00, mutta palautus onkin jo 16.40-16.45, jälleen liu´utaan töistä, jotta keritään Junioria vastaan. Vastassahan täytyy siis olla täysi-ikäinen henkilö. Tuo 16.40 aika tekee kyllä molemmille meille tiukkaa riippuen tietysti mun työvuoroista. Iltavuoroista ei ole siihen mitään mahdollisuuksia tietenkään keritä, mutta aamuvuoroissakin joudun sumplimaan välillä ja tekemään pomolle toivomuksia työvuorojen suhteen sekä kaahaamaan kolmostietä autolla. Eli se joka menee siellä punaisella autolla tuhatta ja sahaa etelästä pohjoiseen olen minä. :-D ja välillä sitten tietysti pohjoisesta etelään, mutta tähän suuntaan ehkä hieman rauhallisemmin. Isillä tekee myöskin tuohon 16.40 tosi tiukkaa keritä joten hänkin sitten joutuu sumplimaan, että ehtii poikaa vastaan. Hieman tuo kyllä hankaloitta elämää, kun molemmissa päivää otettiin aikaa toivomuksistamme pois, niin liukumia tulee molempii päihin päivää... koskakohan ne kerkiää tekeen takaisin?  No täytyy vaan sopeutua ja olla tyytyväinen, että ainakin näiden muutaman aamun ja yhden iltapävän perusteella saatiin ihan hyvä taksi Juniorille ja kuskin kanssa on yhteistyö sujunut.

Eskarissa puolestaan on ollut kivaa, kaikki vaan kuulemma puhuu hassusti (paitsi Juniori itse)  :-D oli Juniorin kommentti lapsista, kun kavereista jotain kyselin. Ensimmäisenä päivänä oli reissuvihon mukaan leikitty ja jumpattu ulkosalla maa-meri-laiva -leikkiä ja polttopalloa sekä opeteltu toisten lapsien nimiä. Tänään ohjelmassa reissuvihon mukaan on eskarikirjaan tutustuminen. Millaisiakohan harakanvarpaita sinne syntyykään :-)