Oikein hävettää, että en ole saanut taas itseäni niskasta kiinni ja kirjoiteltua tänne. No nyt lupaan jälleen kirjoitella muutaman jutun lähiaikoina, niin, että päästään taas kiinni tähän tilanteeseen. Epäilin jo, että täällä ei enää kävisi kukaan kurkkimassa, mutta laskurin mukaan joku sentään täällä vielä pyörähtelee.

Elikkäs ensimmäinen juttu, joka taitaa olla kirjoituksissa rästissä on se, että päätin sitten aloittaa jälleen vajaan työviikon tekemisen. Juniorin taksiaikataulut ja omat työvuoroni alkoivat olemaan sen verran hankalia, että jotain oli tehtävä ja nopeasti. Selitin tilanteen nykyiselle pomolleni joka ymmärsi yskän ja suostui ilman suurempia ongelmia tekemään mulle uuden työvuorolistan heti lyhennetyllä työvuorolla. Totesi vain, että palkanlaskussa ei tälläisistä päätöksistä tykätä, kun varotusaika on 0. No näyttipä ne saavan siellä kuitenkin paperit järjestykseen, sillä "karhulasku" tuli jo palkanlaskusta, joka ilmoitti, että seuraavasta palkasta vähennetään jo maksettu muutaman päivän palkka.

Tutkailin sitten kelan sivuja ja meitin, että olenkohan oikeutettu johonkin korvaukseen kelalta, kun teen lyhennettyä työviikkoa lapsen sairauden/hoidon takia. Käsittääkseni tämä vuosi mennään kuitenkin ihan vain omasta pussista pois periaatteella, mutta seuraavilta 3 vuodelta saisin jälleen osittaisen hoitorahan, jos siis jatkan vajaan viikon tekemistä ja Juniorin pidennettyoppivelvollisuus on voimassa...

Näin siis luki kelan sivuilla...

Kela maksaa osittaista hoitorahaa osittaisen hoitovapaan ajalta seuraavasti:

  • alle 3-vuotiaan sekä ensi- ja toisluokkalaisen vanhemmille (31.7.)
  • pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin kuuluvan lapsen vanhemmille sen vuoden heinäkuun loppuun, jolloin lapsen 3. lukuvuosi loppuu
  • oppivelvollisena esiopetukseen osallistuvan lapsen vanhemmille, kun lapsi aloittaa koulun vuotta säädettyä myöhemmin.

Lapsi kuuluu pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin, kun hänen oppivelvollisuutensa alkaa  6-vuotiaana ja kestää 11 vuotta.

Ja olihan tuolla toinenkin kohta, joka ei vielä täyty mun kohdalla. Nimittäin uudestaan olleessani tällä työnantajalla ei työsuhde ole vielä kestänyt 6kk...sen se teettää, kun käy välillä muualla vieraissa. ;-)

Tämä sopimus lyhennetyn työajan tekemisestä on nyt mulla voimassa 5.6.2011 saakka. Todennäköisesti teen kuitenkin sitten koko ensi kesän täyttä työviikkoa ja jälleen syksyllä alkaisin tekemään vajaata, jos suunnitelmat menevät yhtään niin kuin tälläkertaa on suunnitelmissa.