....KAKKA, KYLMÄÄ, KUUMAA...

Ehkä hieman laittaa mietityttämään, mitä nämä sanatkin tarkoittavat - niistä tuonnempana.

Mutta mitäs kaikkea ensimmäiset kuukaudet eskarissa ovat saaneet Juniorissa aikaseksi?

Kirjaimia siis harjoitellaan kirjoittamaan ja ensimmäisten viikkojen jälkeen Juniori tunsikin jo kaikki kirjaimet. Eskarin alussa tunnettuja kirjaimia oli 15 kappaletta, mutta nyt siis tunnistaa jo kaikki ISOT kirjaimet. Osaa myös luetella kaikki aakkoset järjestyksessä, tosin osan lausuu Juniorin omalla kielellä, kuten hän itse asian ilmaisee :-)

Kovasti Juniori myös yrittää kirjaimia kirjoitella ja nämä edellä olevat kuvat ovatkin Juniorin eskarikirjasta. Ei ehkä ihan ole motoriikka vielä niin kehittynyt, että saisi sievää ja siistiä jälkeä aikaseksi... ja hahmotuskin häiritsee välillä tehtävien tekemistä, kuten kotiläksystäkin voi päätellä...

Tuo neljän kolmion piirtäminen mallin mukaisesti oli erittäin hankalaa...

Kolmioita tehtiin lähes jokaiseen mahdolliseen paikkaan ja jokaisessa mahdollisessa asennossa, mutta kyllä se sieltä loppu viimeksi oikeinkin meni, vaikkakaan Juniori ei huomannut itse virheitä vaan he oli hänelle kerrottava. Muiden kuvioiden kanssa ei niin vaikeaa ollutkaan. Juniorille myös etsitään tällä hetkellä parhaiten sopivaa kynätukea, sillä kynäotetta ja kynän ylipäätään kädessä pitämisen kanssa on hankaluuksia. Nyt on kokeilussa ollut jos vaikka minhälaiset kynätuet niin päiväkodissa kuin toimintaterapiassakin. Kotiinkin olen puolestani etsinyt kirjakaupoista erilaisia kynävaihtoehtoja, mutta parasta vaihtoehtoa etsitään edelleen. Olen jopa miettinyt, että pitäisikö sitä mennä joskus apuvälinemessuille katselemaan Juniorille mahdollia elämää helpottavia asioita kuten kynätukea ja erilaisia kengännauhaviritelmiä yms. Siellä käyneet voivat vinkata, että onko siellä tuollaisia edes esillä, vai liikutaanko siellä vain pyörätuoli, dafo, seisontateline akselilla?

Mutta noihin edellä oleviin sanoihin palatakseni...

Nuo on niitä sanoja, mitä tuo meidän Juniori on nyt viikon sisällä ilman apua lukenut erilaisista paikoista. Eli tuo meidän vaikeasti dysfaattinen eskarilainen päätti alkaa kaikkea ennakko-odotusta vastaan lukemaan helppoja yksinkertaisia sanoja, jos ne on kirjoitettu isoilla kirjaimilla!!! Kukaan muu meidän perheestä ei olekaan alkanut lukemaan ennen kouluikää, itse tavailin sanoja vielä toisella luokallakin, niin kyllähän tuon jo tuo taito on opittava ennen muita!!!

Että näin tälläkertaa :-)