Juniorin uusi toimintaterapeutti on nyt aloittanut Juniorin kanssa ja hän teki jo Juniorille ensimmäisen testinsäkin, jotta saa itse kuvaa millä tasolla Juniori menee missäkin.

Juniorilla oli siis ikää testipäivänä 6v 7kk 20 pv, kuten terapeutti oli laskenut. (Tarkkaa tuo - päivän päälle :-D )

Mutta siis Juniori oli suorittanut erilaisia tehtäviä ja näistä oli tullut seuraavaa palutetta.

  • Silmän ja käden koordinaatio ikätasolla 6v 9kk
  • Kuvion erottaminen taustasta ikätasolla 6v 0kk
  • Muodon pysyvyys ikätasolla 5v 0kk
  • Sijainti tilassa ikätasolla 7v 6kk
  • Spatiaaliset suhteet 7v 6kk

Lisäkis Toimintaterapeutti kirjoitti, että testimukaan Juniorille ei tarvitse tehdä erillisiä harjoituksia (psykölogisia) sillä Juniorin keskiarvo oli 98p ja raja-arvo , jolla ko harjoituksia tehtäisiin on 89 p.

Kuten huomataan, niin Juniorilla tosiaan moni asia on yli oman iäkätason, mutta on sitten muutama noitakin, jotka ovat alle oman ikätason.

Itse en oikein edes tiedä mitä tuo spatiaaliset suhteet tarkoittavat ja googletinkin tätä asiaa. Löysin googlen avulla täältä tämän tekstin pätkän.

" VISUAALISEN HAVAITSEMISEN TESTI – jonka tarkoitus on mitata viittä operationaalisesti määriteltyä havaitsemisen osa-aluetta, jotka ovat: silmän ja käden koordinaatio, kuvion erottaminen taustasta, muodon pysyvyys, sijainti tilassa ja spatiaaliset suhteet. Testin voi suorittaa 3 -9 -vuotiaille lapsille. Nämä osa-alueet on testin mukaan katsottu esikouluiässä olevan tärkeitä suorituksen kannalta. Esimerkiksi kyky havaita sijaintia tilassa sekä spatiaalisten suhteiden ymmärtäminen ovat edellytys sille, että lapsi pystyy erottamaan samankaltaisia kirjaimia tai tajuamaan kirjainten järjestyksen sanassa ja lauseissa."

No tuon mukaan Juniorilla siis on mahdollisuus erottaa eri kirjaimet toisistaan ja kyllä ainkin sen mitä hänen innostustaan nyt kirjaimia kohtaan olen seuraillut, niin hyvin tuo niitä kirjaimia näyttää tuntevan.