Jälleen on laiskottanut tämä blogin pitäminen, mutta eipä tässä mitään ihmeitä ole tainnut joulun aikana tapahtuakaan. Juniori on kehittynyt lukemisessa ja kakkialla missä luettavaa on, niin lukee yksittäisiä sanoja ja pikku lauseita kuten kaupassa, tv:ssä, mainoksissa...

Eilen alkoi jälleen eskari ja joululoma loppui. Samoin puheterapeutti aloitti jo eilen uudella innolla ja palautetta tuli molemmista paikoista. Juniori on muistanut kaiken oppimansa joulun ajan ja on vakiinnuttanut uusia kirjaimia puheessaan ja päiväkodistakin tuli kehuja, että puhe on selkiytynyt entisestään. Hyvä näin :-)

Eilen lähti myös kaupungin kouluhakemus, siis se lappu, jonka kaikki kouluun menijät täyttävät. Juniorin hakemushan lähti oikeasti jo lokakuussa, jolloin oli erityislasten kouluun haku. Nyt sitten odottelemme kouluun hyväksymistä ja sen mukana tuomia uusia hakemuksia taksia ja iltapäiväkerhoa silmällä pitäen.

Joulun aikaa vietettiin kotona ja töissä. Mies oli välillä etätöissä kotona ja välillä mulla osui mukavasti vapaa päiviä arkipäiviksi. Saatiin siis Juniorin pitkä joululoma sumplittua suht´ kivuttomasti.

Joulun tietämillä meillä sairastettiin. Vuoron perään jokainen kävi läpitte muutaman päivän kuumeen ja huonon olo. Kai se oli jonkinlainen mahatauti, joka meillä kiersi. Jouluaatto kuitenkin oli ja meni ja Junioriakin jälleen muistettiin. Joka vuosi on yritetty jollain konsti muistaa myös Juniorin erityistarpeet lahjavalinnoissa ja innostaa aina siihen sen hetkiseen mielenkiinnon kohteeseen, joka kehittäisi entisestään Junioria kyseisessä asiassa. Tänä vuonna pukki oli kuullut Juniorin lukuinnostuksesta ja kirjaimien kiinnostavuudesta ja niinpä lahjaksi tuli kirja ja peli.

Kirjaksi pukki oli valinnut  juuri lukemaan oppineille/opetteleville lapsille tarkoitetun kirjan, jota Juniori jo vähän tavaili yksi ilta.

Ja peliä Juniori on pelaillut nyt aikas ahkerasti, tänään peli lähti päiväkotiinkin lelupäivän leluna. Pelin ideana on leikkiä kirjainkorttejen kanssa ja muodostella erilaisia sanoja... näin lukee wsoy:n sivuilla, jonka "Oppi&Ilo"-sarjaan peli kuuluu.

"Kirjaimet kolahtavat kohdalleen kolmessa mukaansatempaavassa kirjainkorttipelissä. Muodostetaan sanoja, arvaillaan ajatuksia ja kisaillaan nopeudella. Kätevän kokoinen paketti kulkee mukana myös matkoille. Ikäryhmä 6+."

Mitäs vielä?

Olen löytänyt uuden vertaistukiryhmänkin. Ryhmä on tarkoitettu Neurologisten vammaisryhmiin kuuluvien lasten vanhemmille. Olen nyt vieraillut siellä kaksi kertaa ja viimeksi siellä oli jo 8 äitiä, kun ensimmäisellä kerrallani oli äitejä 4. Kummallakin kerralla olin ainoa dysfasiasta tai kuten nimi nykyisin menee kielellisestä erityisvaikeudesta kärsivän lapsen vanhempi. Mukana on ollut niin ADHD-lapsen, ADD-lapsen, Asperger-lapsen ja Autismi-lapsen vanhemia. On ollut mielenkiintoista kuunnella heidän kokemuksiaan ja huomata, että kyllä meidän Junioristakin joitakin samoja piirteitä löytyy lähes jokaisen noiden lapsen kanssa, josta siellä on kerrottu. Joten kyllä nuo neurologiset vammat ovat niin limittäin ja lomittain, että samojen ongelmien kanssa voidaan tapella niin dysfasia-perheessä kuin autismi-perheessäkin tosin ehkä eri mittakaavassa.