Niin siis reilut kuukausi sitten oli palaveri toimintaterapeutin kanssa päiväkodilla. Otin mukaan myös erityislastentarhanopettajan Juniorin eskariryhmästä, onneksi.

Olen pitkittänyt tätä kirjoittamista tänne, sillä en oikein tiedä miten tänne asian kirjoittaisin... Meillä ei oikein kemiat synkkaa nykyisen toimintaterapeutin kanssa, syytä en tiedä... toivottavasti Juniorilla kuitenkaan ei ole häntä vastaan mitään. Ei Juniori ole ainakaan mitään merkkejä antanut, etteikö tykkäisi touhuta nykyisenkin terapeutin kanssa.

Juniorille sairaalalta tuli silloin kesällä suositus terapiaan, jotta keskityttäisiin hienomotoriikan parantamiseen koulua silmällä pitäen. Juniorihan ei tietenkään siitä touhusta tykkää, koska se on vaikeaa, mieluummin hän potkisi palloa, joka on Juniorin yksi lemppari juttu. No nykyinen terapeutti puolestaan tekisi Juniorin kanssa vain sitä mitä Juniori haluaisi, siis potkisi palloa tai laskisi mäkeä ja sehän ei ole tarkoituksen mukaista. Eihän?

Palaverissa sekä minä, että erityislastentarhanopettaja kumpikin olimme sitä mieltä, että kynätyöskentelyä tulisi harjoitella, vaikka toimintaterapeutti sitä jo hieman vastustikin. Hänen mielestään Juniori jo osaa touhuta kynän kanssa ja osaahan hän, mutta ikäsiään jäljessä Juniori on.

Tapaaminen oli kuitenkin tuloksekas ja saimmekin yhteisesti sovittua toimintaterapian tavoitteista. Hienomotoriikkaa harjoitellaan, ennen kuin Juniorilla alkaa uimassa käynti ja kehonhallinnan harjoittelu. 

Tämän formulan Juniori rakensi tuon palaverin jälkeen ennen uintikäyntejä.