Toimintaterapeuttikin tavattiin kesällä sairaalalla. Terapeutti oli mukava nuori terapeutti, joka kyllä tuntui pätevältä, mukavalta ja otti kertomani ongelmat tosissaan. Ainahan asiantuntijat eivät kuuntele vanhempia oman lapsensa asiantuntijoina ja vähättelevät tai ohittavat kokonaan kaiken mitä vanhemmat yrittävät lapsestaan kertoa. Nyt ei tälläistä ollut havaittavissa ollenkaan :-) Kunpa kaikki olisivat yhtä ihania ihmisiä.

Terapeutti otti Juniorin huoneeseensa 45-50 minuutiksi, teki hänen kanssaa tehtäviä ja testejä, itse kävin kahvilla kahviossa ja palasin kuulemaan havainnot ja kertomaan kotiarjesta... Terapeutti antoi kotiin täytettäväksi ison pinon papereita ja täytin ne jonka jälkeen palautin terapeutille. Hän analysoi ne ja lähetti niistä samalla palautteen kuin muustakin käynnistä.

Muistan aikaisemminkin täyttäneen samanlaisen nipun paperia. Jopa nyt kun terapeutti kysyi haluanko täyttää tämän niin vaikka tiesin siinä olevan kova homma, niin halusin. Tuo vaan tuntuu maalikostakin erittäin hyvältä mittarilta, missä nyt mennään. Se laittaa miettimään oikeasti kaikkea miten Juniori käyttäytyy eri tilanteissa, mikä on hankalaa ja mikä ei.

Muutama viikko käynnin jälkeen tuli sitten palautetta kotiin.

Eli kuten olen tiennytkin niin Juniorin aistiyliherkkyydet ja moniaistikanavahäiriöt eivät ole edelleenkään mihinkään hävinneet... häviääköhän ne koskaan? Tuskinpa?!

Ensimmäistä kertaa sain myös jotain kirjallista ohjetta mm hiusten pesuun. Joskus olen saanut joltain jotain kokeilemisen arvoista neuvoa, mutta tämä terapeutti oikeasti otti myös tämän ongelman tosissaan... Onhan se hiusten pesu jo onneksi Juniorinkin osalta hieman helpottanut, mutta kyllä siinä on edelleen mulla tekemistä, sillä Juniori saa pian minut pituudessa kiinni ja siinä sitä sitten ollaan...

Terapeutin tekemien testejen tulokset eivät juurikaan ihemetyttäneet sillä tiesin kyllä etukäteen, että kehon koordinaatio ja hienomotorinen tarkkus ja jonkinlainen hahmottaminen on Juniorille edelleen vaikeaa, vaikka oma toimintaterapeutti onkin toista mieltä.Testit tehtiin Juniorin ollessa 7v3kk.

Juniorille suositeltiin erityislasten judoa harrastukseksi ja sitä nyt ollaan meititty. Mutta jotta kaikki ei menisi suunnitelmien mukaan, niin tuo erityislasten judon harjoitusaika on sellainen, että se ei meidän perheen arkeen istu ollenkaan (vuorotyöläisen arki ei ole kaikkein helpoin vakituisten harrastusten kanssa sumplittaessa...), joten kävimme tutustumassa Juniorin kanssa normaali judoon. Todennäköisesti kuitenkin sekin jää Juniorin haluttomuuden takia. Täytyy vain sitten itse kehitellä kaikenlaista muuta kehittävää toimintaa edelleen.

Mutta toisin kuin oma terapeuttimme, niin sairaalan terapeutti suositteleen edelleen toimintaterapiaa Junioirille. Tästä syystä myös terapeutin vaihtamista suositeltiin ja nyt sitten ihmetellään saadaanko uutta terapeuttia Juniorille enää mistään.