Silloin kun vielä oli toimintaterapiaa viimeinen jakso ja lopuksi palautekeskustelu olin jo etukäteen esittänyt terapeutille kysymyksiä, joihin hän sitten mietti ratkaisutapoja ja palautekeskustelussa sitten juttelimme niistä.

Olin esittänyt hänelle mm. 2 kysymystä; toinen koski ruokailua ja toinen hiustenpesua.

Ruokailussa kyselin hänen mielipidettään ja vinkkiään siihen, että kuinka Juniori saataisiin istumaan ruokailunajan kotona ruokapöydässä, ilman että hän pomppisi ympäriinsä ympäristöstä eri ääniä kuullessaan . En uskonut häntä, kun hän sanoi, että kanakellolla eli siis laittaa ajastinkelloon aikaa 15 minuuttia ja käskee Juniorin istumaan paikallaan sen ajan. Tämän jälkeen kun ruoka on syöty Juniori saa tehdä hienomotoriikkatehtävän eli siis piirtää kynällä erilaisia ratoja,aina yksi rata/onnistunut ruokailuhetki

Kun ennalta sovittu määrä ratoja on suoritettuna, niin sen jälkeen Juniori saa valitsemansa pienen palkkion siitä, palkkiona voi olla pieni lego-ukko, star wars kortti tai esim elokuvareissu.

Juniorin kohdalla tämä toimi ja monta star wars korttia onkin jo tienattu ruokailuilla.

Toinen asia mihin halusin ideoita oli hiustenpesu, sillä kukaan ei vielä ollut siihenkään keksinyt ratkaisua. Edelleen siis Juniorin hiustenpesu tuottaa mulle hankaluuksia, sillä Juniori on liian pitkä ja hänellä on liikaa voimaa laittaa mulle kampoihin. Mies onnistuu pesussa paremmin kuin minä. No nykyisin istutan Juniorin alas ja teen Juniorille päässälaskutehtäviä  silloin kuin Juniorin hiuksia pestään. Juniori keksittyy laskemiseen ja hiusten pesu onnistuu paremmin. Laskutehtävät tulivat  siis toimintaterapeutin ideana ja toimii!

Yleensä teen hänelle kertolaskuja laskettavaksi: 9x8, 11x3, 2x12 jne. Laskut onnistuvat hyvin ja oikein. Eilen olin vasta menossa saunaan, kun Juniorin hiuksia jo pestiin ja kuulin, kun Juniori vaati isältään laskutehtäviä. Mies sitten teki päässälaskuja Juniorille: -1 x 3, 0 x 5, 1 x B, -1 x 3, 0 x (-B) + 2 poika luetteli edellämainittuihin laskuihin vastaukset kuin tykinsuusta, siis häh, tuo juuri 8v täyttänyt veteli tuollaisia laskuja täysin oikein... eihän nuo nyt niin vaikeita ole, mutta enpä usko ihan jokaisen tuon ikäsien pystyvän ilman opettamista laskemaan tuollaisia laskuja joissa esiintyy - -merkki tai kirjain. Ainoa joka tuotti vaikeuksia oli tuo -1 x B, siinä meinasi tuo - -merkki jäädä kokoajan huomioimatta.