Syksyn HOJKS-keskustelu koululla siirtyi tammi-helmikuulle, opettajan syksyisen leikkauksen takia. Koulu Juniorilla menee hyvin. Matikassa loistaa ja kokeista/testeistä on vetänyt täysiä pisteitä, lukeminen on sujuvaa ja looginen ajattelukin on erittäin hyvää. Muutenkin koulu menee hyvin ja hienomotoriikkakin on parantunut, jopa yksi päivä ääneen ihmettelin Juniorin jotain piirustusta, kuinka hieno se olikaan.

Nyt sitten ollaankin päädytty siihen, että Juniori menisikin jo nyt keväällä tutustumaan normaali luokkaan ja syksyllä sitten vaihtaisi sinne kokonaan, jos tutustuminen menee hyvin. Pidennetystä oppivelvollisuudesta ei ainakaan veilä luovuta, ennen tutustumista ja tulevalla luokalla olisikin oppilaita tällä hetkellä 18, Juniori mukaan lukien 19. Jos jollain oppilaalla on pidennetty oppivelvollisuus, niin alaluokalla ei saisi yhteensä olla 20 oppilasta enempää.

Jos tutustuminen ei mene hyvin ja luokka on kovin eläväinen, ja napuri luokka olisikin rauhallisempi, vaikka luokalla olisikin yli 20 oppilasta, niin siinä tapauksessa voimme jopa harkita pidennetyn purkamista. Tuo luokka, johon nyt ollaan Junioria suunniteltu, niin ei ole käsittääkseni mitenkään muuten erityinen, se vain sijaitsee isomman koulun sivuyksikössä ja sijaistsee pienemmässä koulurakennuksessa jossa luokat ovat 1-4 lk ja sen jälkeen oppilaat siirtyvät kokonaisina luokkina pääkouluun, jossa luokkat ovat 1-9.

Nyt kyllä metityttää, että teemmekö karhunpalveluksen kun pidämme pidennetystä oppivelvollisuudesta kiinni vai ei. Se niin riippuu siittä luokasta ja opettajasta millainen tuolla on tarjolla. Voi kun sinne pääsisi hieman itsekin tutustumaan...