Piti tosiaan tämä kirjoitus tehdä ennen pääsiäistä tai sen aikana, mutta minne lie aika taas hukkunut, joten kirjoittelenpa sen sitten nyt hieman jälkimainingeissa.

Ensin piti toivotella hyvää pääsiäistä Juniorin hienojen koulussa tehtyjen tipujen ja kasvatettujen ruohojen saattelemana...

ja sitten kertoa koulukuulumiset. Tosiaan Juniori menee Vapun jälkeen 1½ viikoksi tutustumaan normaalikoulun toimintaan sille luokalle, jonne häntä ensi syksyltä ajatellaan siirrettäväksi. Ihan ensi kosketus ko. luokkaan saadaan jo ensi viikon torstaina, kun käymme Juniorin kanssa katsastamassa paikan ja hän pääsee hieman näkemään tulevia koulukavereitaan.

Vapun jälkeen tosiaan 1½ viikoksi Juniori menee sinne opiskelemaan ja sen jälkeen pidetään palaveri. Sitten syksyllä koulu aloiteltaisiin tuolla normaalissa koulussa ja siellä käytäisiin syyslomaan saakka, jonka jälkeen jälleen olisi palaveri meidän vanhempien, Juniorin itsensä sekä nykyisen ja tulevan opettajan kanssa. Suurin sana tässä on Juniorilla, joka saa sanoa haluaako ja pystyykö hän opiskelemaan normaalissa luokassa, sen jälkeen sanamme on sanottavana meillä vanhemmilla ja sitten vasta tehdään lopulliset päätökset, siis vasta ensi vuoden syysloman jälkeen.

Olisi kyllä kiva, jos Juniori pärjäisi tuossa luokassa ja voisi siirtyä siihen. Päivistä ei tulisi sitten ihan niin pitkiä hänelle. Nyt herätys on joka aamu 6.30, taksi tulee 7.30 ja kotona Juniori on osaittaisen iltapäiväkerhon jälkeen 15.30-16.00. Tuosta läheltä Juniori voisi kotiutua kerhosta aina siihen aikaan, kun jompi kumpi isoveljistä olisi tullut koulustaan tai jos minulle osuisi arkivapaa, niin tulla suoraan koulusta kotiin. Kyllä hän täällä yksinkin hetken pärjäisi koulunjälkeen, jos vain tuo saisi kotioven avaimella auki, mutta se on liian raskas hänelle ja toisaalta ne kädetkin tekevät juuri tuollaisissa asioissa edelleen tepposia.