Lapsien kesälomat ovat jo reilusti yli puolenvälin. Minun piti kirjoitella tänne jo aikaisemmin, mutta kuten olette ehkä jo jostain lukeneet, niin vuodatuksella oli ollut sähkökatkon aihettamaa ongelmaa ja niinpä nyt valokuvat ovat kadonneet viimeiseltä 3-vuodelta.  :´-( , myös kirjoittaminen ei ole onnistunut.  Ajattelin, että ehkä tänne laitan valokuvia uudestaan jollain aikataululla, jos vain löydän vielä valokuvat, mutta viikon ainakin tämä blogi saa olla ilman niitä.

Mutta kuulumisia... Kesälomareissu tuli tehtyä Salzburgiin ja reissulla ajattelin, että ensimmäinen ulkomaanreissumme, kun ei ole sellainen tunne, että kerrankin saamme olla ilman tuijotuksia, sillä nykyisin jo kotimaassa saamme liikkua ilman, että Junioriin kiinnitettään mitään huomiota. Puhe on jo niin selvää, että vain R hieman särisee, mutta puheesta saa kaikki hyvin selvää.

Keväällä Juniori kävi normaalikoulussa kokeilussa ja kokeilu meni hyvin. Luokalla oli kokeilun aikaan äidinkielenkokeita; lukemisen ymmärätämistä, kuullun ymmärtämistä ja kirjoittamista. Kaikista em kokeista Juniori sai opettajan mukaan luokan keskiarvoa paremman tuloksen, joten senkin osalta siirto toivottavasti toimii. Muutenkin kokeilu meni hyvin ja Juniori sai jo uusia kavereitakin luokalta.

Juniorilla pidämme edelleen pidennetyn oppivelvollisuuden, joten luokalle ei saa yli 20 oppilasta tulla. Luokalla tulee olemaan yli puolet tyttöjä ja vain muutama poika, joka on Juniorista outoa, sillä erityiskoulussahan on yleistä se, että 80-90 % oppilaista on poikia, ja niin Juniorin edelliselläkin luokalla oli 6 poikaa ja 2 tyttöä.

Juniori jo odotteleen koulun alkua, sillä hän haluaa päästä laskemaan jo kertolaskuja. Me jäämme hieman jännittyneinä odottamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Takaporttinahan Juniorilla on vielä vuosi aikaa siirtyä takaisin entiseen luokkaansa. Syysloman aikaan on palaveri tulevan ja entisen opettajan, sekä kiertävän erityisopettajan kanssa, mukaan kutsutaan myös Juniori ja meidät vanhemmat, sekä tarvittaessa terveydenhoitaja. Siihen saakka siis Juniori nyt ainakin on tulevalla luokallaan.

Seuraava kirjoitus - jos vuodatus vain toimii - tulee sitten koulujen alettua ja sitten katson, että kuinka pitkään tätä blogia on vielä mielekästä jatkaa... ehkä tämä tarina täälläkin alkaa olemaan lopuillaan? Toisaalta - itse olen kaivannut tietoa hieman vanhempien dysfaattisten lasten/nuorten/aikuisten elämästä joten saattaa tänne jatkossakin vielä kirjoituksia tulla harvakseltaan. Onko täällä enää edes lukijoita??!