Rakastan kirjakauppoja ja aina kun kirjakaupassa käyn, katselen myös kaikkea mikä auttaisi mahdollisesti dysfaattisia lapsia, vaikka meille ei enää kaikkea tarvitsekaan ostaa.
Koulujen alettua silmiini osui jälleen kaikkea mistä saattaisi olla apua mm. dysfaattisen lapsen kanssa erillaisten asioiden opetteluun, vaikka ei noista taida haittaa olla muillekaan lapsille.Erilaisia pelejä oli niin numeroiden, kirjaisten, ryhmien, pukemisen... opetteluun.  Myös pelejä oli yhtälöiden ja kerto- ja jakolaskujen ja maiden ja maan lippujen opetteluun. Meille ei noita pelejä nyt ostettu, joten tarkemmin noita pelejä en osaa analysoida, että millaisia ovat. Katselin myös, että noissa peleissä nuo kortit/palat varmaan kävisi myös kommunikoinnin apuna ja esim. pukemispelin korteista varmaan voisi tehdä myös seinään usein päiväkodeissakin nähtyjä pukemisjärjetyksiä.

Yksi mitä pitkään mietin, että mikä meilläkin olisi ollut kiva, mutta koska teen vuorotyötä ja en aina ole aamusin Juniorin kanssa tätä kalenteria käyttämässä, niin se jäi ostamatta. Tiedän, että jos se täyttäminen jää miehen kontolle, niin kalenteri elelee ihan omia aikojaan tai sitten ei elele ollenkaan.... ja silloinhan siittä ei ole enää mitään hyötyä.Kirjoittelin tämän siksi, että tavallisesta kirjakaupastakin nykyisin löytyy kaikenlaista elämää helpottavaa juttua, samoin kannattaa pitää silmänsä auki myös muissa kaupoissa. Nykyisin kaikki ei ole enää oman rakentelun varassa tai saatavina vain kalleista erikoiskaupoista tai teetettynä sairaalan kautta, kuten vielä joitakin vuosia sitten tuntui olevan.

Meillä keväällä sairaala määräsi palauttamaan kaikki Juniorin apuvälineet sinne, myöskin kommunikointikansion, joka on teetetty Juniorille henkilökohtaiseksi apuvälineeksi ja jota alkuperäisen puheen mukaan ei pitänyt koskaan meiltä pois ottaa. Juniori oli siittä erittäin surullinen, mutta koska minuakin se ajatus ahdisti, niin päätin tehdä sitten vielä silloin lainassa olleella ohjelmalla Juniorille oman kansion omakustanteisena ja niinpä sitä ei kukaan tule enää meiltä pois ottamaan. Nyt muutama viikko sitten Juniori istui viikon kansionsa vieressä ja katseli kuvia ja lueskeli niitä, muodostaen lauseita kuvia käyttäen. Tärkeä väline siis Juniorille edelleen jollain henkilökohtaisella tasolla.