Keväällä piti koulun lääkärin tehdä kuntoutussuunnitelma jo tammikuussa ja huhtikuussa piti tulla kutsu sairaalan toimintaterapeutin arvioon. Näin ei kutenkaan tapahtunut ja koska keväällä olin väsynyt niin en jaksanut alkaa näitä hoitamaan. Kesällä nyt ei tietenkään mitään asiaa kannata edes yrittää hoitaa, joten otin asian hoitaakseni nyt vasta syksyllä.

1½ viikkoa sitten sunnuntai-maanantai välisenä yönä kirjoittelin sähköpostia Juniorin koululääkärille, siis tähän erityiskouluun, jonka kirjoilla Juniori edelleen on, vaikka ei sitä koulua ole tänä syksynä käynytkään. Maanantaina sain sitten sähköpostia lääkäriltä, joka kertoi soittavansa mulle joko tiistaina tai torstaina. No soitto tuli lääkäriltä torstaina päivällä, jonka kanssa hetken juteltuamme hän pyysi minua ottamaan yhteyttä foniatrian poliklinikalle, jota kautta toimintaterapia-arvio sairaalassa on ennenkin hoidettu.

Siltä istumalta soitin foniatrian poliklinikan sihteerille ja selitin asiani. Sihteeri antoi suoran numeron Juniorin toimintaterapia-arvion aikaisemmin tehneelle terapeutille ja pyysi soittamaan ja kyselemään häneltä asiasta. Heti perään soitin terapeutille, jolla oli puhelinvastaaja päällä ja siellä sanottiin, että soitteleppa perjantaina, sillä torstain hän on koulutuksessa.

Perjantain tultua soitin sitten uudestaan kesken työpäivän toimintaterapeutille ja hän oli jälleen yhtä ystävällinen, kuten aina. Kertoi mielipiteensä asiasta ja kannatti arvion tekemistä, mutta koska Juniori ei ole enää foniatrian poliklinikan asiakas, niin hän ei voi enää tehdä arviota, vaan arvion tekee kaupungin terapeutti. Jotenka tälläkertaa tuli ohjeistus soittaa koulun (siis tämän erityiskoulun) terveydenhoitajalle, jonka pitäisi tehdä lähete kaupungin toimintaterapia-arvioon.

Tämän em puhelun jälkeen soitin koulun terveydenhoitajalle, jolla puolestaan vastaaja ilmoitti, että hän ei ole paikalla perjantaina - ota yhteyttä maanantaina... Maanantain (siis tämän viikon maanantain)  tultua soitin jälleen töistä kesken päivän terveydenhoitajalle ja väänsin rautalangasta asiani moneen kertaa hänelle. Asia ei meninannut mennä perille ollenkaan, mutta ilmeisesti jotain kuitenkin olin saanut sönkättyä oikein, sillä terveydenhoitaja soitti minulle tänään torstaina töihin ja kertoi ottaneensa asiasta selvää, vaikka eipä se vieläkään selvä ollut. Mutta hänen käsittääkseen lähetteen tekee lääkäri, joten mitä josko tilattaisiin lääkäriaika koulun lääkärille kahden viikon päähän!!!  No mikäs siinä, nyt on siis lääkäriaika sille lääkärille, jolle alunperin sähköpostini kirjoitin. Kahden viikon päästä ehkä siis saamme lähetteen terapia-arvioon jotta tämä asia jälleen etenee :-DJälleen tuli todistettua se, että omaa aktiivisuutta tässä hommassa täytyy olla, muuten tuskin koskaan arvioon enää päästäisiin ja Juniorille mahdollisesti jäisi loppuiäkseen nykyiset diagnoosit eikä niitä tarkastettaisi enää koskaan. Kunka moni olisi jaksanut hoitaa tämän puhelinrumbapompotuksen loppuun ja loppuikokaan se vielä?