Oikomishoitokin on sitten tosiaan alkanut tänä keväänä Juniorilla.

Röntgenkuivien kanssa meni hyvin - olin niistä kertonut moneen kertaan Juniorille miten kuvat otetaan ja millain siellä pitää seistä. Pyysin kuitenkin hoitajalta, että sain olla kuvaushuoneessa Juniorin mukana, sillä Junioria jännitti tuleva tapahtuma. Hoitajalle kun kerroin, että Juniorilla on aistiyliherkkyyksiä ja että itekin ammatikseni otan kuvia, niin hoitaja päästi minut kiltisti kuvaustilanteeseen mukaan.

Kuvien oton jälkeen kävimme sitten oikomishoidon erikoishammaslääkärillä, joka katseli kuvat ja muotit ja alkoi selittämään, että seuraavana vuorossa oli toistaiseksi ainakin yhden rautahampaan poisto juurineen, jotta kaikki hampaat maihtuisivat suuhun. Vaihtoehdot olivat Juniorin kohdalla poistaa hammas nukutuksessa sairaalassa tai puudutuksessa lähihammashoitolassa. Siinä samalla istumalla ilman suurempia miettimisiä ja ilman Juniorin isän kanssa neuvotteluja jouduin sitten tekemään itse sen päätöksen, että miten Juniorin hampaan poiston kanssa edetään. Pelonsekaisin tuntein valitsin puudutuksen, sillä kokopäivä sairaalassa pojan kanssa ei houkuttanut. Poistopäiväkin sovittiin samantie, tosin sitä muutettiin myöhemmin.

hampaat-normal.jpg

Ensimmäisen sovitun päivän olin sopinut töissä vapaapäiväkseni, mutta koska muutos tuli niin yllättäen niin Juniorin isi oli sitten Juniorin mukana päivänä, johon uusi aika annettiin. Toimenpide oli mennyt puudutuksessa hyvin vaikka pieni itku olikin tullut. Nyt sitten suussa on vanhan hampaan reikä, josta toivotaan uuden hampaan ilmestyvän näkyviin ilman suurempaa toimenpidettä. Seuraava käynti oikomishoitoon on toukokuun lopussa, mutta sitä ennen on Juniorilla aika lähihammashoitolaan hampaan paikkaukseen, sillä johan sieltä suusta jälleen pari uutta reikää löytyi tarkastuksessa.